Administratief inkoop assistent 24-30 uur

Over OPS

Outsourcing Parts Supplies B.V. (OPS) is gevestigd in Goirle en is toeleverancier in de machinebouw. De klanten van OPS zijn verantwoordelijk voor de functionaliteit van subassemblages tot complete machines, of dragen daaraan bij als toeleverancier. De benodigde onderdelen hiervoor laten zij door OPS leveren. OPS besteedt deze door de klant gespecificeerde onderdelen uit in Maleisië. OPS Synergy Malaysia (OSM) maakt onderdeel uit van OPS en zorgt voor de aansturing van de fabrikanten ter plaatse. Vanuit OSM worden wekelijks de orders naar Nederland verzonden.

Jouw bijdrage in het team

Als teamgenoot van OPS assisteer je je collega medewerker inkoop en logistiek in het inkoopproces. Je bereidt de inkoopaanvragen voor in het systeem en zet deze klaar. Bij onvolledigheid overleg je met de medewerker inkoop en logistiek en je zorgt voor het adequaat opvolgen van vragen bij de klant. Dit met als doel dat ons kantoor in Maleisië de volgende dag alle benodigde informatie uit het systeem kan halen t.b.v. de voortgang in het fabricagetraject. Je zorgt dat alle inkoopinformatie gevuld is in het systeem. Naast deze administratieve werkzaamheden, zul je een wekelijkse zending mee controleren en sorteren per klantnaam in het magazijn. Je bent als teamgenoot betrokken in het gehele inkoop- en logistieke proces.

Een vacature voor jou?

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau.
  • De Engelse taal beheers je in woord en geschrift.
  • Je kunt goed overweg met MS-office met name Excel.
  • Je hebt ervaring met inkoop en administratie. Affiniteit met techniek is daarbij niet vereist.
  • Je bent gedisciplineerd
  • Niet bang om de telefoon te pakken en in een gesprek door te vragen als je iets niet begrijpt.

Over het team

Bij OPS is een informele klantgerichte samenwerking. Dagelijks werken we allemaal samen en helpen elkaar dan ook daar waar nodig om de dagelijkse activiteiten te kunnen afronden. De kennis binnen OPS is de optelsom van ons allemaal. We doen geen aannames en volgen alles nauwkeurig op. Je werkt in een klein informeel team van 4 personen. Leergierig, gemotiveerd en gedisciplineerd samen met gezond verstand zijn belangrijker dan opleiding. Ervaring op een (technische) inkoopafdeling is gewenst, maar niet per se nodig. We hechten waarde aan humor en je draagt bij aan een gezellige werksfeer. Je kunt zelfstandig werken en vind het leuk om midden in het gehele proces te staan, waarbij je wekelijks de leveringen mee klaar maakt voor verzending.

OPS biedt:

Salaris ligt tussen de € 2.300,- en € 2.700,- Bruto per maand o.b.v. fulltime en afhankelijk van ervaring. Dienstverband tussen de 24 - 30 uur.

  • Op termijn mogelijkheid tot vast dienstverband.
  • Een flexibele baan als parttime medewerker, waarbij je tot op zekere hoogte de werktijden vrij mag invullen.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je cv met toelichting voor eind maart aan Outsourcing Parts Supplies B.V. t.n.v. Twan Smeulders. Info@outsourcingpartssupplies.com